sunnuntai 24. toukokuuta 2015

Näyttelyhulinaa!

Näyttelykauden avasi Neilikka Suomenhevosten laatuarvostelukarsinnoissa 18.4. Harjussa. Palkittiin upeasti parhaana 3 -vuotiaana pienhevosena. 

Kouvolassa oltiin 28.4. Mukana oli kaksivuotiaat Vanilija ja Riemu, sekä kolmevuotiaat Neilikka ja Leija. Kaikkien askellajit esitettiin ajaen, varsin hupaisaa oli ajaa ratsu-Riemua kilpakärryistä pitkin Kouvolan ravirataa:) 

Vanilija

Leija

Riemu


Forssan pilvenmäen raviradalla oli Suomenhevosten show-näyttelyt 16.5. johon lähdettiin kuuden hevosen voimin. Hulinaa riitti, hevosia oli n. 80, sää suosi ja järjestäjille kiitokset varsin sujuvasta aikataulusta! Ruu ainoana sai 1. palkinnon ja palkittiin Best In Show -kehässä 8/12 palkinnolla! Muut palkittiin hyvillä 2. palkinnoilla. 
Tulokset
http://www.suomenpienhevonen.fi/shownayttely_tulokset.pdf

Ruu

Ruhtinas

Neilikka

Vanilija liihottaa

Isäukko Tintin Timjami vasemmalla ja jälkeläiset Hagelundin Aarre, Tintin Neilikka, Merimaan Riemu ja Merimaan Ruhtinas


Seuraavana päivänä vaihdettiin rotua ja lähdettiin Shettisten kanssa Savijärvelle kilpailemaan käyttöluokkia. Vatulla ja Klimpillä taisi olla menomatkalla kiistaa siitä kumpi voittaa, sen verran kopissa kolisteltiin;)

Roosa meni helpon valjakkoluokan Vatun kanssa ja keskivaikean Karvisella. Molempien suoritus tasainen, mutta ei pärjännyt isommille. Hyvä kauden aloitus:)

Soila voitti Vallun kassa keskivaikean ohjasajoluokan. 

Annika ratsasti Ursulalla hienosti toiseksi vaikeassa ratsastusluokassa.

Lilja ratsasti keskivaikean ratsastusluokan Karvisella ensimmäistä kertaa ihan itse! 

Miika ratsasti Klimpillä alle 4-vuotiaiden käyntiluokan:) 

Lilja viipotti vielä agilityradan Klimpin kassa!


Eilen Roosa ja Lilja olivat kilpailemassa käyttöluokkia Anjalassa. Roosa sai finaalipaikat vaikeaan valjakkoluokkaan ja keskivaikeaan ohjasajoon Karvisen kanssa! Käyttöluokkafinaalit ovat elokuussa ikaalisissa. 

Muita kuulumisia!


Olet ehkä huomannut että pihalla vilistää joukko pienempiä vuohia ja pari lammasta. 
Vuohet Neiti Näpsä ja Kaino Vieno ja lampaat Musta ja Affe ovat päässeet pikkutallista kesän viettoon. Kaikki ovat kilttejä otuksia.


Ponit pääsivät laitumille! Lihavimmat nyhtää juurinen heinänkorsia köyhemmästä pellosta ja hoikemmat massankeräjät pääsi rehevimmälle laitumelle:) 
Väliaikaisasukki Aba lähti takaisin Takkulaan. Toivotetaan Aballe kakkea hyvää:)

Jotta laumassa ei olisi yhtään vajausta, muutamaa tuntia myöhemmin tontille saapui Neiti Viettelys. Vuotias suomenpienhevostamma Villin Viettelys. Sen kanssa aloitetaan ohjasajo- ja ajoharjotukset heti ensi viikolla:)

Kyytöt suuntasivat tänään järven toiselle puolelle kotilatumille. Muutama jää vielä talliin poikimaan ja odottelemaan seuraavaa siirtoa.

Kesä tulee hurrrjaa kyytiä! Eka alkeiskurssi pyörähtää heti kesäkuun alussa käyntiin ja tallissa riittää hulinaa:)

Muistuttelen vielä tallin aukioloajoista kesäaikana. Ma-Ke klo 10-19.30, to-pe klo 16-19.30. Viikonloppuisin talli on suljettu. Muina aikoina sovitaan erikseen ponien liikutteluista yms.


-Iiris





2 kommenttia:

  1. Oi kun hienoja kuvia hienoista poneista :)

    Ps. Eeviltä terkkuja ;)

    VastaaPoista
  2. Ai onko Riemu jo ratsastuskäyttöön? Kun tuossa sanottiin: "varsin hupaisaa oli ajaa kilpakärryillä ratsuRiemua pitkin kouvolan ravirataa"

    VastaaPoista