perjantai 6. maaliskuuta 2015

Mikä ihmeen Ponitaivas?!

Suomen Ratsastajainliiton hyväksymä ratsastuskoulu Nastolan Uudessakylässä. Mutta ei mikä tahansa tavallinen ratsastuskoulu! Ensimmäisenä pihaan tullessa törmää kyyttölaumaan. Mihin? Itäsuomen karjaan. Pari sonnia ja lehmälauma asustaa (ja synnyttää) talven Ponitaivaassa.
Tallissa asustaa 21 eri kokoista, näköistä ja ikäistä ponia, joista kaksi on (tai tulee olemaan) hevoskokoisia suomenhevosia. Shettiksiä, Welshejä, suomalaisia ja saksalaisia Ratsuponeja, Suomenpienhevosia ja Emiroja (lue: Ei Minkään Rotuinen ;)) Tallissa asustaa kaksi vuohta, sisarukset Lordi ja Tähti, minipossut Pekoni ja Pepperoni, kissoja tontilla hiipii kaksi, Arttu ja Harpou, kanoja ja kukkoja löytyy joka sormelle ja parvi kyyhkysiä ilahduttaa meitä kauneudellaan! Merimaan perheellä on lisäksi lemmikkinä kilpikonnia, papukaijoja ja kaksi brasilianterrieriä Lilli ja Bruno, sekä pikku pinseri Pikkis. Vilskettä siis riittää!
Tarkempia esittelyjä poneista ja muista otuksista myöhemmin!

Ponitaivaassa treenataan ja kilpaillaan perinteisten este- ja kouluratsastuksen lisäks valjakkoajoa, poniraveja, polocrossea, ohjasajoa ja käyttöluokkia ja näyttelyitä.

Tästä linkistä ponitaivaan nettisivuille, jossa lisätietoja tallin toiminnasta.



Viikon hulinat!

Tällä viikolla on sattunut ja tapahtunut. Alkuviikon ponit oli säpäkällä tuulella ja ratsastajilla oli kyydissä pysyttelemistä, ja osalle maan vetovoima oli liian voimakas;) Tippumisista selvittiin onneksi vain märillä housuilla.
Keskiviikkona syntyi 1/9 vasikka, luojan kiitos Lia ehti ottaa mamman sisälle synnyttämään, sen verran alkukantaisia ovat että joutuu nopeasti ärhäkän äitilehmän ruhjomaksi, jos meinaa apua tarjota. Terve ja kaunis lehmälapsi syntyi ja Tessa saa rauhassa hoivata esikoistaan tallissa.
Torstai on toivoa täynnä! Tulin töihin puolilta päivin ja valjastin Neilikan ajolenkille, sulkutaivutuksia aisojen välissä, niin saadaan neitiä vähän suoremmaksi. En montaa minuuttia ehtinyt kärryillä istua kun Lia soitteli takasin pihaan. Vasikka 2/9 oli syntynyt ulos, kuraan, loskaan, kylmään. Saatiin vasikka kiireesti sisälle pesulle ja lämpenemään. Iltapäivä lämmitettiin back on track loimen kassa, saunassa ja hieromalla, juotettiin pullosta ja yritettiin saada vastasyntyneen elämä alkuun. Istuin pari tuntia keskimmäisessä karsinassa vasikka sylissä, vasemman puoleisessa kirmaili nro. 1 ja oikealla kolmas oli jo kovaa vauhtia tulossa. Ponitavaan synnytysosastolla oli vähän ruuhkaa! Kahdeksan aikaan illalla kakkosen äiti päästi vihdoin lapsen syömään. Nro. 3 oli jo siihen mennessä jalkeilla ja maha täynnä sapuskaa:) Seuraavat kuusi vielä tulossa, toivottavasti yhtä sujuvasti kuin viimeisin. Loppuviikko normaaleja ratsastustunteja ja toivomuksena paljon lumen sulattavia auringonsäteitä!



-Iiris

2 kommenttia:

  1. Hauska idea tehdä tallille blogi! :D Ihania eläimiä ♥

    VastaaPoista
  2. Kiva että tuli blogi :)

    VastaaPoista