maanantai 23. maaliskuuta 2015

Minitrio!


Ponitaivaassa asuu viisi pientä shetlanninponia, joista isommat kaverit Vallu ja Ursula ovat jo blogin puolella pyörähtäneet. Nyt kerron tallin minishettistriosta; Klimpistä, Karvisesta ja Vatusta. Pienestä koostaan huolimatta kaikki kolme ovat monipuolisia käyttöponeja, eivätkä suinkaan mitään pihankoristeita. 



Aloitetaan vaikkapa Karvisesta. Karvinen, eli hienommin Kaunisrannan Gooseberry, on viisivuotias 
vaaleanpunarautias ruuna. Se tulee toimeen jokaisen kanssa ja on kaikin puolin kultainen luonteeltaan. Sillä on aina pilkettä silmäkulmassaan. Luonteen lisäksi parasta siinä on sen asenne työntekoon. Karvinen nimittäin rakastaa tehdä hommia. Se on loistava ajoponi ja pienten lasten ratsu, sekä näppärä esimerkiksi agilityssä. Karvisen kanssa on lasten turvallista harjoitella ratsastusta siinäkin vaiheessa, kun taluttajaa ei välttämättä enää tarvitse. Se menee silloinkin oikein nätisti ja on sopivan reipas. Kartsan saattaa toisinaan bongata tallustamassa tallin pihapiirissä vapaana, sillä se ei lähde laumansa lähettyviltä mihinkään. 







Klimppi eli Gaterley Golden Actress on sympaattinen voikko tamma. Ikää sillä on 12 vuotta. Mikään ei saa Klimppiä hätkähtämään. Oli kyseessä sitten ohi kaahaava rekka taikka ihmispaljous, Klimppi toimii aina. Klimppi on tunneilla monen pienen ratsastajan luottoratsu, joka hurmaa tasaisuudellaan. Tamma kun on, löytyy Klimpiltä myös jonkun verran omaa tahtoa. Ihan parhaimmillaan Klimppi on kärryjen edessä, sillä siitä se pitää erityisesti. Hieman pullean ulkokuoren ei pidä antaa hämätä; Klimppi osaa ravata melkoista vauhtia ja on aikamoinen estetykki. Myös Klimppi taipuu oikein hyvin agilityyn. 





Klimppi ja Karvinen ovat käyneet useaan otteeseen kylillä näyttämässä taitojaan. Ne ovat kisanneet shetlanninponien käyttöluokissa ratsastusluokissa, ohjasajossa, valjakkoajossa sekä agilityssa. Viime kesä oli niille menestykäs, kun Klimppi voitti ratsastajansa (ja omistajana) Liljan kanssa helpon ratsastusluokan finaalin, ja Karvinen puolestaan helpon valjakkoluokan finaalin, ollen myös käyttöluokkien Reserve champion. Pikkuponit ovat myös seikkailleet monissa tapahtumissa. 





Minishettisten ohjasajokatrillia esitettiin viime vuonna mm. Finnderbyssä, Helsinki International Horse Showssa sekä ELMA-messuilla. Tästä löytyy video HIHS istä :) http://youtu.be/HwUmwmPaRtI
Viime aikoina Klimppi ja Kartsa ovat kunnostautuneet Karvakaveri poneina. Ne kävivät syksyllä Suomen karva-kaverit ry:n testitilaisuudessa, ja nyt ne ovat käyneet jo useamman kerran ilahduttamassa vanhuksia palvelutaloissa ja vanhainkodeissa. Ponit käyvät keikoilla sisätiloissa, eikä esimerkiksi hissillä matkustaminen tuota ongelmaa. Viime viikolla tuli testattua, että myös portaita voi mennä rauhassa. Lastentapahtuman jättimäinen lintumaskotti oli Karvisesta hieman epäilyttävä, Klimppi taas olisi mennyt vaikka kainaloon asti. 

Viimeiseksi kerron vielä omasta ponistani Vatusta. Vattu eli Almnäs Raspberry on 10-vuotias tamma. Se on myös Karvisen emä, ja hieman tummemman punarautias kuin poikansa. Vattu on todellakin oma persoonansa. Useimmiten se ei turhia hötkyilisi, ja tilaisuuden tullen se koettaa välttää turhaa hikoilua. Toisinaan se taas on oikeinkin pörheä. Luonteeltaan Vattu on oikein kiltti ja suloinen. Sain Vatun viime kesänä, ja vaikka se ei silloin paljon osannutkaan, niin nykyään se on toimiva käyttöponi. Ensi kesänä Vatunkin kanssa päästään käyttöluokkiin. Vattu ja Karvinen osaavat vetää kärryjä myös yhdessä vieretysten, ne ovat silloin aika suloinen näky!











-Roosa

1 kommentti:

  1. Vattulii Kartsulii Klimppilii♥ rohkea tuo Lilja :)

    VastaaPoista